Att välja rätt ledarskapsutbildning

Att välja rättÄntligen har du fått ja av chefen och skall få gå en ledarskapsutbildning. Du söker på nätet och inser att det är nu det svåra börjar. Hur skall man kunna välja rätt ledarskapsutbildning när det är en djungel där ute. Det finns hur många utbildningar som helst att välja mellan och när man läser om kursinnehållet så låter många av dem väldigt lika. Spelar det då ingen roll vilken du väljer? Självklart! Låt oss ge lite tips och tankar på vad du skall tänka på för att välja rätt ledarskapsutbildning.

Är du ny i ledarskapsrollen?

Det första du skall fundera på är hur din situation som ledare ser ut. Är du helt ny i rollen? Har du många krävande medarbetare? Är det medarbetarsamtal och löner som du tycker är svårt? Är du erfaren och vill bara ha lite inspiration och energi? För det är när du vet vad du behöver som du har chans att välja rätt ledarskapsutbildning som passar just dig och dina aktuella behov.

Endagsutbildning eller längre utbildning?

Nästa fråga är hur många dagar du kan och vill lägga på utbildningen. Självklart finns det en koppling mellan antalet dagar och vad du får ut av det. En endagsutbildning som har en gedigen agenda blir självklart mer intensiv och har större fokus på att lära ut. Medan en lite längre utbildning ger utrymme för reflektion och eftertanke. Det ena är inte bättre eller sämre än det andra, men det är två olika typer av utbildningar.

Att välja rätt ledarskapsutbildare!

En av de viktigaste men också svåraste delarna när du skall välja rätt ledarskapsutbildning är att välja bra lärare. På samma sätt som i skolan finns det många olika typer av personligheter som blir ledarskapsutbildare. Vilken typ passar just dig? Ett enkelt tips är att välja någon som brinner för ledarskap. Som inte står framför kursdeltagarna för att man är lärare och där det här inte bara är en utbildning till i mängden. Välj en som står där för att han eller hon tycker att ledarskap är en av de viktigaste delarna för att vi skall lyckas på våra företag. Som inser att med ett bra ledarskap så kan man få sina medarbetare att åstadkomma underverk. Ta reda på vem som håller i kursen. Sök på internet och läs mer om personen. Blir du nyfiken på att lyssna på personen? Delar du lärarens syn på ledarskap? Titta vad andra deltagare sagt om utbildningen. Då vet du om det är en person du vill skall lära dig att bli en bättre ledare eller om du skall leta vidare.

Att välja rätt – gå på magkänslan!

Kom ihåg att i slutänden är det viktigt att lyssna på din egen magkänsla. Hur mycket fakta och information du än samlar in så kan du aldrig vara riktigt säker på om du väljer rätt ledarskapsutbildning, eller inte. Är du nyfiken och det känns bra så blir det också oftast väldigt bra. Detta eftersom du kommer till ledarskapsutbildningen med en positiv attityd och med öppna ögon. Du vill lyssna och lära. Du vill bjuda på dina exempel och ställa dina egna frågor. Du vill lära känna de andra deltagarna. Du vill växa i din ledarroll.

Våga att välja rätt ledarskapsutbildning!

Våra utbildningar

Chefsutbildning populär 2 + 1 dag

Basutbildning för nyblivna chefer

Läs mer »

Körtkort för nybliven chef

Ny som chef

Läs mer »

Att leda andra

Ledare men inte chef

Läs mer »

Utveckla ditt ledarskap

Certifierad ledare

Läs mer »

Hållbart ledarskap

Agilt ledarskap

Läs mer »

Arbetsledarutbildning

Ny som arbetsledare

Läs mer »

Ledarskapsutbildning

Kommunikativt ledarskap

Läs mer »

Projektledarutbildning

Projektledarutbildning

Läs mer »

© Ledarskapsutbildning.info